Tips om engagement op je company page te verhogen!

28 november 2019

Tips om engagement op je company page te verhogen!Wat je persoonlijke profiel is voor jou als persoon, dat is de LinkedIn bedrijfspagina voor je bedrijf of organisatie. De company page is de pagina die medewerkers kunnen kiezen wanneer ze voor je werken of bij je aan het werk gaan. Het logo van jouw bedrijf wordt bij hun werkervaring getoond, op hun persoonlijke LinkedIn profiel.
Daarnaast kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf en uw services uw bedrijfspagina volgen. Op deze manier kan je LinkedIn-bedrijfspagina een platform worden dat je kunt gebruiken om met mensen te communiceren, naast uw website, mailinglijst, enzovoort. Je hebt een bedrijfspagina nodig wanneer je begint met adverteren op LinkedIn
In dit artikel laat ik je zien hoe je het bereik van je bedrijfspagina kan vergroten en hoe je de response en engagement kunt stimuleren.
LinkedIn bedrijfspagina Social Sales
LinkedIn bedrijfspagina Social Sales

Maar eerst moeten we wel een company page hebben. Heb je nog geen LinkedIn bedrijfspagina maak er dan eentje. Volg deze link om vlot van start te gaan.
De link van jouw bedrijfspagina ziet er, wanneer je als admin bent ingelogd, als volgt uit https://www.linkedin.com/company/5214418/admin/. De bezoekers van je bedrijfspagina zien het volgende: https://www.linkedin.com/company/social-sales/

LinkedIn bedrijfspagina - De basics
De LinkedIn company page kan volledig in de huisstijl van je organisatie of bedrijf worden ingericht. Voor de juiste branding kun je een pakkende header afbeelding kiezen en je bedrijfslogo toevoegen. Daarna kies je de bedrijfstak waar je bedrijf in actief is en voeg je je locaties toe. Een link naar je website, je telefoonnummer en de omvang van je organisatie kun je ook vermelden.
Om het algoritme en de zoekmachine een handje te helpen kun je ook specialiteiten en onderwerpen toevoegen. Zo maak je het de gebruiker ook makkelijker om jouw bedrijfspagina te vinden. Om je pagina beter gevonden te laten worden kun je ook hashtags en aanbevolen groepen vermelden. Deze woorden en specialiteiten werken als SEO keywords.
Wanneer je je nieuwe bedrijfspagina volledig hebt ingericht kun je beginnen met content delen en het aantrekken van volgers.

Content delen
Op je bedrijfspagina kun je informatie delen zoals nieuws, een vacature of bijvoorbeeld een whitepaper. Deze update deel je eenvoudig als een status update. LinkedIn geeft je de mogelijkheid om tekst, afbeeldingen, video, documenten of een combinatie an voorgaande te delen.

Je kunt je content delen met iedereen en gericht op een bepaalde doelgroep. Anders dan bij persoonlijke LinkedIn profielen kun je kiezen uit een selectie van doelgroepen. Aantekening: Je hebt voor iedere doelgroepselectie wel minstens 300 volgers nodig.


Je kunt kiezen uit de volgende doelgroepen:
 • Taal
 • Functie
 • Scholing
 • Senioriteit
 • Regio
 • Locatie
 • Bedrijfsomvang
 • Industrie

Met gerichte posts zorg je ervoor dat je volgers die content zien waar jij op selecteert. Dit is voornamelijk interessant wanneer je een aparte doelgroep wil bereiken en wanneer je je volgers niet wil spammen met meerdere berichten op een dag.

Reageren names de bedrijfspagina
Als beheerder van de bedrijfspagina kun je reageren op reacties op jouw updates.
 • Je kunt een antwoord geven op een reactie
 • Je kunt reageren op artikelen die je kunt bekijken met de aanbevolen hashtags
 • Je kunt reageren wanneer iemand je bedrijfspagina benoemt op LinkedIn.

Naast deze reactie mogelijkheden kun je zien wie je posts geliked hebben en ben je in de mogelijkheid om commentaar te verwijderen.

Boost je bereik en engagement onder collega's
Nieuw op sommige bedrijfspagina's is dat je een notificatie kunt sturen aan alle collega's die je pagina volgen. Deze functionaliteit heb ik twee maanden al gezien. Helaas moeten de meeste bedrijfspagina's nog wachten tot deze functie is uitgerold.

Boost je engagement en bereik onder je volgers
 • Reageer altijd op commentaar
 • Reageer altijd wanneer mensen je bedrijfspagina vermelden
  • Bedankt voor de mention!
  • Bedankt dat je dit gedeeld hebt!
  • Wat vond je van ons artikel?
 • Wanneer je ingelogd bent als beheerder van de bedrijfspagina kun je de drie aanbevolen hashtags bezoeken. Als beheerder kun je reageren op de content met die hashtags.
  • Je kunt dan een like geven namens de bedrijfspagina
  • Je kunt een commentaar schrijven namens je bedrijf
  • Je kunt de post opnieuw delen op je bedrijfspagina

Reageer op alle content op LinkedIn, namens je bedrijfspagina, met deze hack
Je kunt op alle content op LinkedIn reageren wanneer je de volgende stappen doorloopt.
Als eerste moeten we achterhalen wat het unieke ID is voor jouw bedrijfspagina. Wanneer je ingelogd bent als beheerder dan zie je een url als de volgende: https://www.linkedin.com/company/5214418/admin/
Onthoud de code tussen /company/ en /admin. Deze heb je nodig.
Laten we aannemen dat je door de tijdlijn van LinkedIn scrollt en een interessant artikel leest. Dit artikel wil je graag ook op je bedrijfspagina plaatsen en zo de auteur de credits geven.

 1. Open Linkedin.com
 2. Bezoek het artikel - bijvoorbeeld https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6605427593950842880/
 3. Kopieer de link naar de post
 4. Plak de link in een nieuwe tab in je browser. Gebruik nog geen enter :-)
 5. Voeg “?actorCompanyId=COMPANY PAGE CODE” toe aan de url die je net geplakt hebt. Zonder de quotes. Vul daarna je unieke bedrijfspagina code in bij COMPANY PAGE CODE. Voor Social Sales is de code 5214418.

Je link ziet er dan als volgt uit:
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6605427593950842880/?actorCompanyId=5214418
Het resultaat is dat je nu names de bedrijfspagina een like kunt geven, kunt reageren en het artikel ook op je eigen bedrijfspagina kunt delen.

Je voordelen:
 • Je kunt nog meer kennis delen, maar dan namens je bedrijfspagina
 • Je kunt de content van je collega's delen
 • Je stimuleert de mogelijkheid om te reageren
 • Je beloont de oorspronkelijke auteur door zijn / haar content te delen op jouw bedrijfspagina
 • Je bereikt andere netwerken door andere en nieuwe content te delen

Lees ook mijn artikel over dubbele verificatie voor meer beveiliging van je LinkedIn profiel.
Martijn Rijk traint en coacht sales- en accountmanagers in het realiseren van meer en nieuwe business. Hij zet hiervoor onder andere LinkedIn en Sales Navigator in. Wil jij weten wat lead generatie en social business via Linkedin voor jou kunnen betekenen? Laten we afspreken. Ik ga graag het gesprek met je aan om te zien waar de kansen liggen voor jouw sales!