Wat is social business?

17 juni 2017

Wat is social business?De definitie van Social Business is:
Organizations that have adopted the social business model utilize social media tools and social networking behavioral standards across functional areas for communicating and engaging with external audiences, including customers, prospective customers, prospective employees, suppliers, and partners.
Social business in de praktijk
Social business is niet de heilige graal voor verkopers die niet zitten te wachten op cold calling. Social sales gaat veel verder dan alleen de inzet van online en sociale media om meer business te doen.
Bij social business werken sales en marketing meer en nog beter samen. Social Sales is geen trucje. Social in Social Sales staat voor sociaal en Sales voor alles wat met acquisitie, verkoop en relatiemanagement te maken heeft. Wij trainen sales, accountmanager en marketeers om samen te werken, te verbinden en met bhulp van data, netwerken en inzichten de optimale aandacht te geven om langdurige relaties te bouwen. Social Sales: verbinden door sociaal te zijn.
Social business zorgt voor verbinding tussen mensen, vergeet b2c en b2b, ga voor h2h: Human to Human.
Uit alle data gegenereerd door het gebruik van sociale en online media vertellen ons veel over de mensen waar we mee in contact willen komen. Social media geeft ons de mogelijkheid om op het juiste moment, met relevante informatie, voor de juiste persoon op een authentieke wijze en met een goede focus te communiceren. We doen geen zaken met logo’s, we doen zaken met elkaar, van mens tot mens.
De ervaring leert dat wanneer je oprecht je kennis deelt, zonder er direct iets voor terug te verwachten de mensen in je netwerk je herinneren en je benaderen op het moment dat zij verwachten dat jij iets voor ze kan betekenen. Jouw kennis maakt hun werk leuker en mooier en ze zullen je er voor bedanken.