Webcare via Whatsapp

17 maart 2016

Webcare via WhatsappSteeds meer organisaties verkennen de mogelijkheden van zakelijke inzet van WhatsApp®, met name voor webcare en klantenservice. Appcare wordt volledig geïntegreerd aangeboden binnen OBI4wan, maar is ook inzetbaar als stand-alone tool. Door de koppeling van het nummer worden conversaties door het gehele team beheerd, op basis van specifieke toegangsrechten.
Met de webcaretool van OBI4wan benut je een krachtig communicatiekanaal om laagdrempelig en persoonlijk te communiceren met klanten.
Webcare via WhatsApp® met OBI4wan
Messaging platformen als WhatsApp® en Facebook Messenger ontwikkelen zich tot een kanaal voor zakelijk klantcontact; als servicekanaal of marketingkanaal. Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen van gerichte dialoog met klanten via personal messaging. Het persoonlijke karakter en de laagdrempeligheid worden gezien als grote voordelen om appcare in te zetten.

Historie en context via (Social) CRM
Context is belangrijk binnen een conversatie. Door de koppeling van klantaccounts met de Social CRM functie heb je een volledig overzicht van het (eerdere) gesprek via Twitter, Facebook, LinkedIn en messaging platformen. Daarnaast biedt OBI4wan geavanceerde API-koppelingen met vrijwel elk CRM-pakket, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van gedetailleerde klantinformatie.
Meet je webcare KPI's
Met de uitgebreide rapportage module van OBI4wan meet je al je KPI’s voor appcare. Zo heb je naast inzicht in het aantal berichten, onderwerp en sentiment óók inzicht in de activiteit van de webcare medewerkers. Op deze manier bepaal je de impact van messaging apps als klantenservice kanaal en meet je eenvoudig via welke kanalen het contact met klanten verloopt.
Appcare en privacy
Voor het verlenen van service en webcare dienen organisaties zich bewust te zijn van de regels en wetgeving omtrent de inzet van zakelijk WhatsApp®. Voor het verwerken van persoonsgegevens heb je te maken met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en Meldplicht datalekken. Je mag WhatsApp® alleen als servicekanaal gebruiken wanneer de gebruiker jou toevoegt aan zijn contacten en als eerste contact opneemt (opt-in). Verder is het verplicht om duidelijk te vermelden voor welke doeleinden de gespreksdata wordt verwerkt. Het vragen om gevoelige persoonsgegevens, zoals een rekeningnummer of BSN-nummer, wordt afgeraden.
OBI4wan en Social Sales vraagt bij contact via WhatsApp niet om persoonsgegevens of gegevens voor inloggen.