Volg sales deals met LinkedIn Sales Navigator

30 augustus 2018

Volg sales deals met LinkedIn Sales Navigator

Wanneer je gebruik maakt van LinkedIn Sales Navigator dan kun je voortaan alle gegevens van je deals ook in Sales Navigator bijhouden en bewerken met LinkedIn Deals.

In Deals voeg je eenvoudig je contactpersonen toe, deel je gegevens over de Decision Making Unit ( DMU ) en volg je de voortgang van je deals in verschillende stages.

Is je contactpersoon bekend in LinkedIn maar nog niet in je CRM? Dan kun je de gegevens van het LinkedIn profiel toevoegen aan je CRM.  Zo voorkom je dubbele data import en het onnodig overtypen van gegevens. Iets wat Salesflare CRM voor mij al doet. Overigens schreven we eerder al over de ontwikkelingen van LinkedIn en de richting om van een digitale rolodex een Sales informatie systeem te worden in het artikel over het loggen van telefoongesprekken.

DMU Management in LinkedIn Sales Navigator Deals

Met Deals kunnen sales en salesmanagers effectief samenwerken aan hun gezamenlijke pipeline. Op één plek lees je alle details over de vorderingen van je salesteam naar een deal. Wil je de deal bespreken in je salesmeeting dan heb je met dit realtime overzicht de juiste informatie om de voortgang te bespreken. Met de keuze om je deals in te richten met informatie over de juiste DMU, stages in de funnel en additionele informatie over de activiteiten rond de opportunity verklein je de kans op het vastlopen of verliezen van de deal.

DMU Management

LinkedIn introduceert heel smart de functie Buyer Circle. De informatie over de Decision Making Unit / DMU geeft je snel informatie en kennis van de betrokken medewerkers, managers en besluitvormers. Ontbrekende CRM contactpersonen en onbekende spelers kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd. Belangrijk was het altijd al om de juiste connectie te maken bij de organisaties waar je mee werkt of graag mee wil werken. Het verbinden met de juiste contactpersonen, welke je nodig hebt voor je deal, wordt nu eenvoudiger gemaakt.

https://youtu.be/Sla4c7sldsg

Koppeling met CRM

Medewerkers en collega’s kunnen gegevens eenvoudig inzien en bewerken, waaronder de grootte van de deal, het stadium, de datum waarop de deal wordt gesloten, de volgende stappen en meer. Alle wijzigingen worden direct teruggeschreven naar uw CRM. Als mensen in de Buyer Circle nog niet in het CRM-systeem zijn opgenomen, kunnen medewerkers hen opzoeken op LinkedIn en hun openbare gegevens (voornaam, achternaam, functie en bedrijf) terugschrijven naar het CRM-systeem als nieuw contact dat is gekoppeld aan de kans. Dit werkt vooralsnog alleen voor Salesforce Enterprise CRM in combinatie met een LinkedIn Team of Enterprise abonnement.

Wil je Sales Navigator ook inzetten in jouw organisatie? Wil je je sales ook de juiste sales tools meegeven om meer new business te genereren? Laten we een afspraak maken en een sales actie plan opstellen om je leads naar business te converteren. Mijn agenda staat open en online!