Vacature: Databasemarketeer met oog voor sales en marketing ervaring

2 november 2016

Vacature: Databasemarketeer met oog voor sales en marketing ervaring

Functie
De database marketeer is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle database-activiteiten binnen de afdeling Market Management. In deze rol draag je bij aan de lokale marketing en de uitvoering van het marketingplan. Je ondersteunt het lokale marketing managementteam met betrekking tot de database marketing strategie en tactiek en ondersteunt de lokale markt Managementteam (Senior Product Manager, communicatie Manager en Marketing Specialist) bij de verwerking van systematische en technische aspecten van database marketing.

De database marketeer is op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot databasemarketing en kan deze vertalen naar de situatie van de klant met het oog op het continu optimaliseren van de conversie voor sales & marketing.

Belangrijkste verantwoordelijkheden
* Draagt ​​bij aan het lokale marketing plan met betrekking tot database marketing, strategie, tactiek en andere relevante operationele activiteiten;
* Maken en beheren van database marketing jaarkalender inclusief de benodigde onderhoudswerkzaamheden en updates;
* Zorgen voor accurate en tijdige up-to-date database marketing rapporten met oog op kwaliteit en dekking van de suspect en prospect database op verschillende niveaus;
* Het beheren, bijhouden en up-to-date houden van de suspect en prospect-database wat leidt tot een optimale prestatie van marketingcampagnes (Direct mail, e-mail en Telemarketing).
* Ondersteunen van de marketing manager tijdens de ontwikkeling en implementatie van campagnes.
* Het opstellen en uitwerken van bestanden voor telemarketing inclusief periodieke updates over op (semi-) automatische basis van o.a. klanten, status en waardering;
* Bewaken van bestaande updateprocessen tussen Salesforce en andere systemen van de klant.

Kandidaat
* Minimaal 3 jaar ervaring in relevante functie(s);
* Kennis van databases en CRM-systemen zoals Salesforce en Marketo;
* Uitgebreide kennis van Excel of Access;
* Proactief;
* Affiniteit met de financiële dienstverlening;
* Vloeiend in het Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
* Uitstekende teamspeler;
* Lokale marktkennis en zeer klantgericht;
* Organisatie talent;
* Weet te leveren en te prioriteren;
* HBO niveau

Werkomgeving
Je werkomgeving kenmerkt zich door gemotiveerde en betrokken medewerkers. De opdrachtgever is een internationaal bedrijf.
De opdrachtgever kent een high potential programma en interne mobiliteitsprogramma’s om interne groei en groei naar zusterbedrijven te bevorderen en te stimuleren.

Met ruim 6.000 medewerkers in meer dan 50 landen en als ’s werelds meest toonaangevende leverancier van financiële diensten biedt de opdrachtgever een compleet scala aan diensten voor financieel risico en krediet beheer. De opdrachtgever heeft een eigen kenniscentrum voor analyse van financiële gegevens van miljoenen bedrijven. Het bedrijf is genoteerd aan de NYSE Euronext in Parijs en wordt met AA- beoordeeld door Standard & Poors.

In Nederland heeft opdrachtgever kantoren in Rotterdam, Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Je krijgt een aangename werkplek binnen een dynamisch bedrijf met veel ontwikkelingsmogelijkheden en groeikansen. Verder bieden ze interne opleidingen aan op het gebied van financiële dienstverlening, sales en social business.

Ben je enthousiast over deze functie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Martijn Rijk via +31629437111 of martijn@socialsales.eu.