Update in OBI4wan: Native video posten en targetting voor Facebook

15 juli 2015

Update in OBI4wan: Native video posten en targetting voor Facebook

Er is een nieuwe update van OBI4wan!

Onderstaande punten zijn in de afgelopen 3 weken ontwikkeld en doorgevoerd in de tool.

Video’s toevoegen: vanuit zenden kun je nu ook een video toevoegen aan je Facebookbericht! Het gaat om MP4 video’s die maximaal 15MB groot zijn. In een van de volgende sprints wordt gekeken of we alle bestandstypes die Facebook ondersteund kunnen toevoegen. Omdat we dit nog niet mogelijk kunnen maken voor Twitter geldt dit alleen voor Facebook video’s.

Facebook targeting: het is nu ook mogelijk om je Facebookbericht zichtbaar te maken voor een specifieke doelgroep door middel van targeting. Als je in de zenden-module een Facebookaccount selecteert krijg je onder de berichtenveld de optie ‘Targeting’. Zo kun je jouw bericht veel beter afstemmen op de doelgroep wat de relevantie van de content kan verbeteren. Mannen zien een ander bericht dan vrouwen, of jongeren een ander bericht dan ouderen. Of, als je veel buitenlandse fans hebt, target je het bericht op land, zodat het bericht niet voor iedereen zichtbaar is.

Tekstblokken in Narrowcasting opmaken: aan de tekstblokken in het Narrowcastingscherm is een Rich Text Editor toegevoegd. Hiermee maak je de teksten op in een andere kleur, lettertype of grootte én kun je de tekst centreren.

Sortering grafiek categorieën: we hebben in de rapportage-module nieuwe categorieën toegevoegd en de indeling van de grafiek categorieën is aangepast. Alle categorieën en de grafieken die hieronder staan zijn op alfabetische volgorde gesorteerd.

WhatsApp suffix: als je een koppeling met WhatsApp hebt kun je ook bij het plaatsen van een WhatsApp bericht een suffix instellen. Een suffix stel je in via Instellingen > Gebruikers. Als je in webcare op een WhatsApp bericht reageert staat er in het reactieveld de ingestelde suffix, bijvoorbeeld ‘^Martijn’ of ‘Groet Martijn’, handig om elk bericht automatisch op dezelfde wijze af te sluiten.

3 nieuwe KTO grafieken: er zijn 3 nieuwe grafieken toegevoegd waarmee je kunt rapporteren op ingevulde KTO onderzoeken; KTO tevredenheid, KTO drivers en KTO subdrivers. De kolomgrafiek ‘KTO Tevredenheid’ (vraag 1) laat zien wat de gemiddelde tevredenheid is van de respondenten. De meest gekozen drivers (vraag 3) en subdrivers (vraag 4) geeft weer wat de belangrijkste reden is voor het gegeven cijfer. Deze 3 nieuwe grafieken vind je in een rapportage onder de categorie ‘Webcare/caseowners’.
Punten die we van de vorige sprint hebben meegenomen:
Sorteren van berichten: in webcare kun je berichten sorteren op aantal volgers. Klik in webcare linksboven in een zoekprofiel op het sorteerknopje. In de dropdown heb je nu ook de optie om het zoekprofiel te sorteren om meeste of minste volgers. Omdat we de performance van de omgeving willen waarborgen hebben we besloten om het sorteren op Peerreach score niet toe te voegen.

Webcare via Whatsapp in OBI4wan

Het team van Social Sales is vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp!

Heb je vragen over social & sales? Wil je een keer sparren met ons?
Stuur ons dan een Whatsapp: 06 30 91 52 61.