Telefoongesprekken loggen via LinkedIn Sales Navigator

13 september 2017

Telefoongesprekken loggen via LinkedIn Sales NavigatorLinkedIn gaat meer en meer de richting op van een geïntegreerd klantinformatie systeem, een CRM zeg maar. De data is al correct. Immers zodra iemand een nieuwe job, e-mail of telefoonnummer heeft zal men dit aanpassen op LinkedIn om het eigen profiel actueel te houden en geen berichten te missen.
De volgende stap voor LinkedIn is dat de data te koop is. Er zijn inmiddels al koppelmogelijkheden via de API van LinkedIn met Salesforce en Microsoft CRM. Ook andere crm systemen zoals Salesflare gebruiken de data uit LinkedIn en andere online bronnen om de juiste gegevens van je op te slaan.
Naast deze stappen voorziet LinkedIn met Sales Navigator in een online systeem waarmee je eenvoudig prospects kunt opzoeken, deze personen toe kan voegen aan lijsten om ze gericht te volgen. Je beheert je contacten en prospects door ze te voorzien van labels en nu ook door telefoongesprekken op te slaan in Sales Navigator. Mits je Android op je mobiel gebruikt.
Call Logging
LinkedIn is gestart met call logging om oproepen en telefoongesprekken op te slaan en te koppelen aan LinkedIn gebruikers waar je mee bent verbonden.
Je hebt hiervoor nodig een mobiel met Android en toegang tot je contacten op je mobiel. LinkedIn slaat de volgende gegegvens op:
  • Inkomende en uitgaande telefoonnummers
  • Oproeptijden
  • Gespreksduur

LinkedIn heeft geen toegang tot de inhoud van je gesprekken. De gegevens zullen worden opgeslagen bij de LinkedIn connecties, mits deze personen het telefoonnummer hebben opgeslagen bij hun LinkedIn profiel.
Wanneer in jouw Sales Navigator account synchronisatie met het CRM is ingeschakeld, worden de oproepgegevens ook toegevoegd aan je contactpersonen en leads in je CRM.
Met deze functionaliteit kun je later notities toevoegen aan telefoongesprekken en deze opslaan.
Activeren van oproep logging
Wanneer de functie Call Log beschikbaar voor je is, zie je een bericht op het intro scherm van de Sales Navigator-app die je vraagt of je oproeplogging wil inschakelen. Tik op Aan en volg de aanwijzingen om dit op te stellen:
Je kunt deze functie ook altijd aan- of uitzetten via de appinstellingen van Sales Navigator:
  • Open de Sales Navigator-app
  • Kies het pictogram Instellingen
  • Kies het tabblad Accountinstellingen boven aan het scherm
  • Schakel de schakelaar naar links of rechts om de aanmeldingsfunctie uit of aan te zetten.

Meer informatie over het aanzetten van deze functie voor uw app.
  • Oproepgegevens worden alleen op je mobiele apparaat opgeslagen totdat je ervoor kiest om ze op te slaan in Sales Navigator.
  • Je wordt elke keer gevraagd om oproepgegevens op te slaan en opgeslagen oproeplogboeken worden weergegeven in het gedeelte Notities van het profiel van een lead.
  • Zodra ze zijn opgeslagen, zal LinkedIn gebruik maken van de gegevens zoals notities, bel- en detailgegevens in overeenstemming met het LinkedIn privacybeleid.

Opmerking: deze functie is momenteel alleen beschikbaar op Android en wordt niet aangeboden op iOS. Dit is een functie voor alleen mobiel en is niet beschikbaar op de desktop versie van Sales Navigator.