Social business: in 5 stappen een deal met social sales

19 augustus 2014

Social business: in 5 stappen een deal met social salesTraditionele sales en cold calls zijn verleden tijd. Van alle managers reageert 90% niet meer op cold calls en direct mailcampagnes. Sales is social geworden en vooral persoonlijk. Door de grotere verbondenheid online, ontstaat de mogelijkheid om van je contactpersonen en de bedrijven waar je graag zaken mee wil doen, een compleet profiel op te bouwen. Social sales gaat uit van het omdraaien van het proces: stop met ‘prospecteren’, word benaderd. Hoe kan jij je sales social maken?
Social sales is een kans om je relaties beter te begrijpen
Persoonlijk verkopen betekent luisteren, delen én praten. Op persoonlijk niveau en met hulp van verschillende online en social media tools. Bovendien: bij zakelijke aankopen is meer dan de helft van je prospects al halverwege het aankoopproces als ze op social media engagen en hun behoefte indirect maar zeker ook direct online uiten.
In dat proces krijg je informatie, die je kan gebruiken om je relaties te begrijpen en persoonlijk met ze te communiceren, met als resultaat kwalitatieve groei in relaties en uiteindelijk klanten.
Lees het hele artikel op Frankwatching