SalesStep – Direct inzicht in saleskwaliteiten

7 april 2020

SalesStep – Direct inzicht in saleskwaliteitenWil jij je kwaliteiten op het gebied van sales verbeteren en ben je op zoek naar een doeltreffende wijze om dit voor elkaar te krijgen? Je wil graag innoveren in het salesvak, maar je hebt geen inzicht in wat jij beter kunt doen.

SalesStep, the one step to drive sales performance!

Met SalesStep, bieden wij jou dé manier om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, je vaardigheden en je ontwikkel prioriteiten. Dit doen we met een online sales assessment met als resultaat een persoonlijk dashboard en rapport, op maat gemaakt voor jou en je team.


Het verbeteren van je saleskwaliteiten op een succesvolle manier begint bij jezelf. Dit is vaak erg lastig, want hoe kom je er nu precies achter wat jouw kwaliteiten zijn? En wat zijn je belemmeringen in je dagelijkse werk?


Tijdens een online assessment testen we je sales mindset, je inzicht en je vaardigheden. Na dit sales assessment ontvang je een persoonlijk dashboard én rapport met inzicht in de volgende zaken:


  • Jouw sales mindset
  • Je sales drijfveren
  • Je persoonlijke houding
  • Je sales vaardigheden en competenties
  • Jouw persoonlijke ontwikkelprioriteiten.


Je ziet in het dashboard van SalesStep eenvoudig over welke sales capaciteiten jij beschikt en wat juist je valkuilen zijn. Ook toont het dashboard je wat jouw competenties zijn en waar je ontwikkel prioriteiten liggen. Gebruik dit in je voordeel om je verder te werken aan een nog betere sales mindset en het herkennen van valkuilen, om te leren en te trainen en zo je saleskwaliteiten te verbeteren.


Eenvoudig online

Jouw sales kwaliteiten in één dashboard

Speciaal ontwikkeld voor sales en salesteams

Wetenschappelijk gevalideerd

Een SalesStep assessment invullen duurt 60 minuten. Dit doe je eenvoudig online. Het SalesStep assessment is specifiek ontwikkeld voor sales en sales management. De inzichten zijn zeer waardevol voor salesmanagement. Hiermee krijg je direcht inzicht in de juiste samenstelling van je team.


Boost voor salesmanager en het team

SalesStep kun je niet alleen inzetten voor jezelf om te kijken waar je competenties liggen, maar juist ook voor de sales in je team. Met de speciaal voor SalesStep ontwikkelde Teamviewer krijg je helder inzicht in de samenstelling van je team. Zo weet je als team manager wat de juiste focus voor trainingen en coaching is per individu en voor je team als geheel.


Met de resultaten uit het rapport kun je direct aan de slag om de juiste focus te krijgen voor de ontwikkeling van je team, maar ook als goede voorbereiding op een beoordelingsgesprek of voor een gesprek met een sollicitant.


“Ik heb dit assessment gemaakt om erachter te komen waar mijn kwaliteiten op het gebied van Sales zich bevinden. Toen ik samen met Martijn Rijk door het report van het assessment ging kreeg ik een overzichtelijk beeld van mijn vaardigheden in Sales. Daarnaast zag ik dat een deel van mijn valkuilen duidelijk in kaart waren gebracht. Voor mij is dit enorm waardevol vanwege de mogelijkheid om mij nu extra in te zetten op de gebieden waar nog verbetering mogelijk is om uiteindelijk op Sales gebied te groeien.”

Ruben Kurvers - Consultant bij Social Sales

Social Sales en SalesStep werken samen met als doel om sales te laten groeien. SalesStep levert de techniek en het platform, Social Sales levert kennis en advies. Samen bieden we sales- en teammanagers, commercieel directeuren, management en iedereen die actief is in sales om zelf te ervaren wat het resultaat van een assessment is.

Meer weten?


Wil jij ook weten wat jouw sales in hun mars heeft en waar je beter op kunt sturen om het team nog beter te laten presteren? Laten we dan een afspraak maken.


Je kunt deze direct in de agenda boeken.
Je kunt ook telefonisch contact opnemen via +31 6 29 437 111.


    Wil jij ook meer inzicht in kwaliteiten van je team?
    Laat je gegevens achter en wij bellen je op!