Sales moet weer sociaal worden!

27 maart 2017

Sales moet weer sociaal worden!

Traditionele sales en cold calls zijn verleden tijd. Van alle managers reageert 90% niet meer op cold calls en direct mailcampagnes. Sales moet social worden en vooral persoonlijk.

Sales is natuurlijk een sociale aangelegenheid en bovenal persoonlijk. Persoonlijk betekent luisteren en praten met de klant en relatie. Op persoonlijk niveau en met hulp van verschillende online en social media tools. Informatie gebruiken om de klant te begrijpen en persoonlijk met de klant te communiceren met als resultaat kwalitatieve groei van de opbrengst.

Door de steeds grotere online verbondenheid, ontstaat de mogelijkheid om van je contactpersonen en de bedrijven waar je graag zaken mee wil doen, een compleet profiel op te bouwen. Social sales gaat uit van het omdraaien van het proces: stop met ‘prospecteren’, word benaderd. Hoe kan jij je sales social maken?

Social sales is de kans om je relaties beter te begrijpen

Persoonlijk verkopen betekent luisteren, delen én praten. Op persoonlijk niveau en met hulp van verschillende online en social media tools. Bovendien: bij zakelijke aankopen is meer dan de helft van je prospects al halverwege het aankoopproces als ze op social media engagen en hun behoefte indirect maar zeker ook direct online uiten.

In dat proces krijg je informatie, die je kunt gebruiken om je relaties nog beter te begrijpen en persoonlijk met ze te communiceren. Er zijn geen unieke producten meer en inkopende partijen zijn veel beter geïnformeerd dan ze ooit geweest zijn door alle informatie die aanwezig is. Wanneer je op het juiste moment via de juiste connectie je relatie bereikt kan jouw propositie de beste keus zijn voor je prospect. Het resultaat is kwalitatieve groei van relaties in je netwerk en uiteindelijk klanten.

Data, netwerk en aandacht

Met de mogelijkheden van data en informatie en de juiste inzet van het netwerk realiseer je optimale aandacht voor relaties en klanten. Bij Social Sales hanteren we de DNA methode: Met de inzet van Data, kun je je Netwerk inzetten om je relaties dé optimale Aandacht te geven. Door de informatie in de juiste context te plaatsen en verbanden te leggen, ben je als sales in staat effectiever te werken en relevanter te zijn voor je klant, op de juiste momenten.

Informatie komt naar je toe

Online vind je informatie over wie je contactpersoon is, waar je contactpersoon over praat en wat hem of haar bezighoudt. Wat je prospects delen geeft je toegang tot informatie over waar je prospect en de organisatie waar hij of zij voor werkt mee bezig is én wat hen interesseert.

De verschillende online platformen waaronder Linkedin / Sales Navigator en Twitter geven je inzichten waar je vroeger maandenlang voor moest werken. De informatie over je prospects ligt binnen handbereik, het enige wat je hoeft te doen is die informatie te verzamelen, te structureren en op te slaan om er daarna actief mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door deel te nemen aan het online gesprek.

Hoe kunnen we jou en je sales helpen om social business in te zetten om meer sales te realiseren? We inspireren je graag met onze kennis en casus. Laten we een afspraak maken!