Nieuw: LinkedIn carrière advies

6 februari 2018

Nieuw: LinkedIn carrière advies

Sinds deze week rolt LinkedIn in Nederland Carrière advies uit. Deze nieuwe toevoeging aan LinkedIn biedt gebruikers de mogelijkheid om advies te vragen aan professionals. Advies over een nieuwe stap in je carrière of advies over een project waar je aan werkt.

Laat je overigens niet misleiden door de titel. Je kunt meer advies geven dan alleen over carrière. Als gebruiker deel je je kennis met LinkedIn leden en wordt je gematcht op basis van je aanbod.

Meer en meer realiseren we ons dat de mensen in ons netwerk steeds belangrijker worden. Het gaat erom wie jij kent en wie jou kent. Naast het kennen is het nog belangrijker dat men weet welke kennis jij bezit en waar men je voor kan benaderen. Door deze kennis te delen voeg je waarde toe aan je relatie met de mensen in je eerste en tweede lijns netwerk.

LinkedIn waardevol netwerk

Kennis delen is een vorm van mentorschap. Naast het feit dat je met jouw kennis anderen stap in de volgende richting helpt leer je er zelf ook van en is het waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling.

Meer dan 80% van de professionals op LinkedIn hebben verklaard dat zij een mentor willen hebben of een mentor voor anderen willen zijn. LinkedIn heeft daarom Career Advice gelanceerd.

Met carrière advies, de nieuwe functie van LinkedIn kunnen leden van het LinkedIn-netwerk met elkaar worden verbonden om advies te geven en de mentor rol op zich te nemen. Of je nu advies nodig hebt over de volgende stap in je carrière, een overstap naar een nieuwe branche wil maken of advies wil voor een project waaraan je werkt: LinkedIn helpt je met career advice om de juiste persoon te vinden én te bereiken.

Binnen carrière advies heb je twee opties:

  • Advies geven
  • Advies ontvangen

Nadat je je hebt aangemeld voor het gebruik van loopbaanadvies, kun je advies geven aan andere leden of een verzoek indienen om advies in te winnen van professionals met de specifieke expertise die je zoekt.

Advies geven
Wanneer een ander LinkedIn lid jou om advies vraagt, ontvang je een LinkedIn-bericht met daarin het advies dat zij zoeken. Je kunt het verzoek accepteren door het bericht te beantwoorden. In de Carriereadvies hub kun je alle openstaande verzoeken aan jou bekijken en er op reageren.

Linkedin Career advice settings

LinkedIn career advice settings

LinkedIn career advice settings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advies ontvangen
Als je ervoor heeft gekozen adviesaanvragen te ontvangen, krijg je een lijst met aanbevolen leden te zien. Je kunt ze een LinkedIn-bericht sturen om een gesprek te beginnen en om advies te vragen.

Om te onthouden:

  • Verzoeken om advies vervallen na twee weken
  • Aanbevolen leden zijn beschikbaar voor een week
  • Je ontvangt elke week bericht over nieuwe aanbevolen leden voor loopbaanadvies.

Tijdens de uitrol van LinkedIn career advice kun je geselecteerd worden om advies te geven of om advies te ontvangen.  Momenteel kunnen leden niet kiezen of ze advies geven of ontvangen. Dit wordt later uitgerold.

Wanneer je je career advice hub hebt ingesteld is het wachten op advies of adviesvragen.

Heb je hulp nodig bij het instellen van je carrière advies hub laat me je dan helpen. Wil je meer advies over LinkedIn, of tips voor jouw profiel inclusief een analyse neem dan contact op. Ik help je graag.