Wie zijn jouw LinkedIn volgers?

23 oktober 2018

Wie zijn jouw LinkedIn volgers?Bekijk nu wie jou volgt en wie jij volgt op LinkedIn: ontdek jouw LinkedIn volgers!
Op de netwerksite LinkedIn kun je naast connectie maken met iemand ook die persoon volgen. LinkedIn biedt deze functie standaard aan. Om iemand te volgen klik je op het profiel van de betreffende persoon op meer -> volgen.
Het overzicht is gerangschikt op meest recent. Wie jou als laatste is gaan volgen of als laatste met je geconnect is staat bovenaan. Je krijgt hier een melding van. Staat er onder de persoon in kwesite ‘following’ dan betekent dit dat je die persoon al volgt of er mee verbonden bent. Staat er ‘+ volgen’ dan kun je deze persoon gaan volgen. Je volgt deze persoon, pagina of merk nog niet.
Je kunt verbonden zijn met iemand, zonder dat je die persoon volgt. Dit verklaart vaak het verschil tussen het aantal gevolgde accounts en het aantal connecties.
Volgers LinkedIn bedrijfspagina
De volgers van je LinkedIn company page kun je niet zien of herleiden naar personen. Je kunt via ‘manage page’ wel een aantal statistieken inzien. Selecteer hierna ‘analytics’ en je ziet de volgende opties:
Bij bezoekers zie je het aantal bezoekers op je bedrijfspagina, zowel via desktop als mobiel of tablet. Je krijgt tevens inzicht in de functies en doelgroep waar je bezoekers werken en je ziet de live bezoekers op de pagina.
De volgers van je LinkedIn company page kun je niet zien of herleiden naar personen.
Bij updates zie je wat je bezoekers met de content op je bedrijfspagina doen. Hoe engagen ze met jouw berichten? Deze statistieken worden gesplitst in organisch en gesponsorde berichten. Per update zie je het aantal impressies, kliks, video views, doorklikratio, social actions zoals likes en shares en de mate van engagement.
Bij volger analyse zie je het aantal volgers voor je bedrijfspagina en hoe je deze volgers hebt aangetrokken. Zijn ze je LinkedIn company page organisch gaan volgen of is het een resultaat van een reclame campagne.
Naast het aantal volgers zie je waar je volgers vandaan komen en hoe jouw pagina presteert ten opzichte van andere bedrijfspagina’s.
Deze statistieken zijn per onderdeel te exporteren naar een Excel bestand voor verdere analyse.