LinkedIn QR code

19 september 2018
LinkedIn QR Code
LinkedIn QR Code

 LinkedIn heeft de QR code nieuw leven ingeblazen en deze functie onderdeel gemaakt van de LinkedIn app.

Ben je op een netwerkevent, een borrel of een bedrijfsfeest en wil je na je gesprek je linken met je contactpersoon dan open je de LinkedIn app en selecteer je de QR code in het zoekveld.

Je krijgt nu toegang tot twee mogelijkheden:

  1. Scan
  2. My code

Selecteer je Scan dan opent de LinkedIn app je camera. Wanneer je deze scanner richt op een QR code wordt het profiel van je contactpersoon direct geopend. Via dit profiel kun je je relatie een uitnodiging sturen om ook online verbonden te blijven.

Selecteer je My code dan krijg je jouw code te zien inclusief je profielfoto, je naam en je headline. Je gesprekspartner kan deze code scannen en je profiel bekijken en je toevoegen als 1e lijns contactpersoon.

Offline contact verbinden met online is nu makkelijker dan ooit.

Scan a LinkedIn QR code
Scan a LinkedIn QR code

Wanneer gebruik je deze functie?
Bijvoorbeeld op een netwerkevent en je wil contact houden met de persoon die je net gesproken hebt. Of je hebt net een leuk gesprek gevoerd met een prospect en je wil op de hoogte worden gehouden wanneer je zakelijke relatie een status update deelt via LinkedIn.

Met de LinkedIn app en de QR code heb je altijd een digitaal visitekaartje bij je. Weer een reden om een goed, up-to-date en all star LinkedIn profiel te hebben.

Ps wil je een update wanneer we weer een nieuw artikel over LinkedIn, Sales Navigator of new business leadgeneratie tips hebben geschreven? Meld je dan aan voor de tipmail.