Linkedin Active Status

1 september 2017

De afgelopen week is LinkedIn begonnen met de uitrol van “active status”. Met deze stap zetten LinkedIn en Microsoft de stap naar een interactief communicatieplatform met meer dan 500 miljoen gebruikers.

Het creëren van nieuwe kansen begint in mijn geval altijd met een persoonlijk gesprek. Dit gesprek start ik vaak online en zet ik altijd offline voort door een afspraak te maken en met elkaar in gesprek te gaan. Timing en relevantie zijn hierbij de bouwstenen voor een goede zakelijke relatie en belangrijke punten om in gedachten te houden. De LinkedIn inbox is te vergelijken met e-mail: je stuurt een bericht uit en weet pas of deze gelezen is als je een antwoord ontvangt op je bericht. Om timing en relevantie beter in te kunnen zetten introduceert LinkedIn nu de “Active Status”.

Het creëren van kansen begint altijd met een persoonlijk gesprek.

De Active Status van LinkedIn is een nieuwe functie op de netwerksite waar jij voordeel uit kunt halen. Door je actieve status te tonen aan andere LinkedIn gebruikers geef je aan dat je beschikbaar bent om een gesprek te voeren. Chatten en messaging zijn belangrijke functies voor netwerk sites en dus ook voor LinkedIn. Immers hoe meer actieve gebruikers op je platform hoe meer activiteiten er worden uitgevoerd.

Eerder heeft LinkedIn de chat ervaring al aangepast door in de berichten inbox aan te geven of de ontvanger je bericht heeft gelezen of gezien. In je inbox zie je van iedere gebruiker waar je mee communiceert of je contactpersoon actief is op het platform LinkedIn. Wanneer je geen status ziet kan het zijn dat je contactpersoon deze functie niet actief gebruikt of niet op het platform actief is op dat moment.

LinkedIn Berichten Inbox Active Status

Standaard staat je active status aan. Dit zien we vaker bij platformen wanneer ze een nieuwe functie uitrollen. Uitschakelen van je online status is eenvoudig en doe je bij instellingen, onder privacy.
Je kunt instellen of je status gezien mag worden op desktop en in de mobiele app. Ook kun je bepaalde accounts selecteren welke nooit je actieve status zien.

Actieve status Linkedin

Actieve status Linkedin

Wanneer je niet actief op het platform bent, maar wel je pushnotificaties voor de mobiele app hebt geactiveerd staat je status ook op actief, inclusief groene cirkel op je profielfoto.

Meer informatie over LinkedIn nieuwe actieve status vind je op het blog van LinkedIn.

Wil je weten hoe je LinkedIn en de Active status in jouw salesproces kunt inzetten? Laten we dan het gesprek aan gaan!