Meet de klanttevredenheid via social media

27 mei 2015

Meet de klanttevredenheid via social media

Vol trots kondigen we aan dat het meten van klanttevredenheid via social media vanaf vandaag mogelijk is in OBI4wan; schaalbaar én volledig geautomatiseerd. In samenwerking met partner InSocial heeft OBI4wan een module ontwikkeld waarmee klanten of contactpersonen, via Twitter, Facebook of LinkedIn, een uitnodiging ontvangen voor deelname aan een klanttevredenheidsonderzoek. Deze module is volledig geïntegreerd binnen de social media monitoring en webcare tool van OBI4wan en is gratis te gebruiken voor onze klanten.

De nieuwe module is ontwikkeld binnen OBIlabs, de officiële onderzoeksafdeling van OBI4wan.

Klanttevredenheidsrapportage-OBI4wan
Klantfeedback op de inzet van webcare
Door het verzamelen van gerichte klantfeedback krijg je inzicht in de prestaties van je webcare team. Je bepaalt voor een groot deel zelf hoe je klantfeedback wilt verzamelen, bijvoorbeeld de frequentie waarmee verzoeken voor deelname aan het onderzoek worden verstuurd. Daarnaast selecteer je zelf de accounts waarmee verzoeken worden verstuurd zodat je na verloop van tijd kunt meten of verbeterde punten als positief worden ervaren.

“Hoe tevreden ben je?” en “Zou je ons aanbevelen?”
Resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek zijn rechtstreeks geïntegreerd in de rapportagemodule van OBI4wan. Zo breid je bestaande webcare rapportages uit met een krachtige metric als NPS (Net Promoter Score). In de nabije toekomst breiden we dit verder uit met andere relevante inzichten.

Zo heb je naast inzicht in volume, sentiment, webcare activiteit en reactiesnelheid ook inzicht in de kwaliteit van serviceverlening van webcare.

Met deze nieuwe manier van klanttevredenheidsonderzoek heb je de mogelijkheid om gerichte klantfeedback te verzamelen via één van de snelst groeiende klantcontactkanalen. Ben je al actief met klanttevredenheidsonderzoek via telefoon of email, dan heb je door de schaalbaarheid een waardevolle uitbreiding op vergelijkend onderzoek.

Zelf aan de slag met klanttevredenheidsonderzoek via social media?
Heb je vragen over de nieuwe functies binnen OBI4wan of wil je meer informatie over de module? Neem dan contact op met ons via info@socialsales.eu. We staan je graag te woord!