Efficiënt in contact met klant en prospect: helloSkotty

5 februari 2019

Zoals je wellicht weet ben ik altijd in voor nieuwe ontwikkelingen en probeer ik veel tooling en software uit. Zo ben ik al lang actief met chat op deze website, wat al heel wat aardige gesprekken opgeleverd heeft. Ook kun je al jaren direct een afspraak in mijn agenda boeken voor Bookme.

Zaken die ervoor zorgen dat jij en ik gemakkelijk en efficiënt kunnen communiceren. Daarbij maken deze tools mijn leven als ondernemer een stuk aangenamer. Sinds vorig jaar oktober maak ik gebruik van helloSkotty.

Skotty, mijn persoonlijke, digitale assistent.

Het ontstaan van Skotty:

Matthijs Draijer van helloSkotty vertelt: In Juni vorig jaar werkte ik op een tijdelijke opdracht bij B Amsterdam. Ik was verantwoordelijk voor de verhuur van kantoren. Mijn werkzaamheden: Het concept uitdragen, mensen de mogelijkheden binnen B Amsterdam laten zien, offerte uitbrengen en closen. Simpel, zeker in een omgeving als B, buitengewoon populair, met veel inbound leads en een drietal vestigingen die zichzelf in sfeer en vibe makkelijk verkochten.

Matthijs merkte dat hij toch wel een probleem had: Ik deed 8 meetings per dag, nieuwe mensen ontvangen en rondleiden, die op zoek waren naar een kantoor. Ik bracht de offerte uit, en daarop stond mijn telefoon nummer. Ik werd super veel terug gebeld. Ik had de telefoonnummers niet in mijn toestel opgeslagen dus er stonden geen namen bij de meeste nummers en daarbij ontving ik ook bakken vol met voicemailberichten. Elke meeting die ik had keek ik twee tot soms wel drie keer naar mijn telefoon. Wat een indruk moet ik gemaakt hebben op de prospects waarmee ik op dat moment in gesprek was, terwijl zij een grote stap in hun bedrijf gingen maken.

Je snapt het, Matthijs verloor snel het overzicht, hij kwam niet op tijd bij prospects terug en werd zelf horendol van de gemiste oproepen en voicemailberichten.

Matthijs gaat verder: Tot het moment dat ik een deal verloor. Een hele grote deal. Toen dacht ik dit moet anders.

Visie helloSkotty

Onze telefoon eist steeds meer aandacht en dat leidt tot steeds meer adhoc werken. En let’s be honest…we kunnen niet multitasken. Als je ergens mee bezig bent doe het dan goed aan maak het af.

Time management of het indelen van je dag in routines kan daarbij helpen. Dit is essentieel voor jouw success.

Ben je bezig met een klant, close dan de deal, los de uitdaging op, zorg dat de klant happy is en ga dan door. Je hebt al je focus nodig. Ieder moment dat jouw brein een afleiding heeft (een inkomende oproep) heb je minimaal 5 seconden nodig om terug te komen in je flow en om je gedachten er weer bij te krijgen.

helloSkotty: de persoonlijke, digitale assistent

Daarom helloSkotty

Als sales steek je veel energie in de relatie met je klant en prospects. De tijd van ‘hit en run’ is niet aan jou besteed. In elke relatie zit jouw waardevolle tijd en energie.

Skotty geeft jou de ruimte om te focussen op waar je NU mee bezig zou moeten zijn. En in het geval dat iemand de moeite neemt jou te bellen, en je zit in een meeting bijvoorbeeld, dan kun jij niet opnemen.

Een gemiste oproep staat gelijk aan:

  • Gemiste kans
  • Voicemail berichten luisteren ( en weer in gesprek zijn )
  • De beller terugbellen (soms wel drie keer)
  • Frustratie bij beide partijen

We zetten de kracht van kunstmatige intelligentie ( AI ) in om Skotty zo slim te maken dat hij kan anticiperen op onverwachte gebeurtenissen. Skotty gebruikt AI om je calls te screenen. Wie is dit en waarom belt deze persoon. Skotty kan prioriteit geven aan bepaalde contacten om zodoende die inkomende gesprekken prioriteit te geven, of een persoonlijker bericht te sturen.

Skotty kent jouw agenda en weet wanneer je beschikbaar bent. Zo kan Skotty ongeplande,  inkomende oproepen op de meest efficiënte manier voor de beller en voor jou kan inplannen als terugbel afspraak.

Skotty helpt jou en de beller direct. Is de beller een bekende contactpersoon dan spreekt Skotty de beller persoonlijk aan, Skotty kijkt in je agenda wanneer jij tijd en gelegenheid ( en dus de aandacht voor deze klant ) hebt en maakt direct een terugbelafspraak met de beller. Compleet met onderwerp van gesprek en afspraakbevestiging via e-mail en al!

Agenda invite voor jou en de beller

Is de beller een onbekende voor je? Dan vraagt Skotty wie er belt. En stelt alsnog voor om een afspraak in te plannen.

Skotty is de persoonlijk assistent die zowel de sales persoon maar ook zeker de prospect of klant een dienst bewijst. Meer interactie, met minder afleiding!

Toekomst Skotty

Dit is slechts het begin. Skotty gaat zich over alle vormen van communicatie ontfermen met de simpele taak om alles een plek te geven in jouw werk routine. Zo kun jij de optimale aandacht geven en je werk goed uitvoeren op het moment dat dat moet zonder de afleidingen van je telefoon.

De volgende versie van Skotty zal met een nog betere artificial intelligence engine worden uitgerust waardoor de dienstverlening van Skotty naadloos op jou als persoon gaat aansluiten. Skotty zal daarmee ook naast de kennis van jouw contacten en agenda ook kennis krijgen van bijvoorbeeld je CRM systeem om zodoende elke klant die belt wellicht al helemaal te kunnen helpen.

Zo kan jij je nog meer focussen op wat het belangrijkste is in je werk: De relatie.

Direct proberen?

Bel me op 06 29 437 111. Je kunt jouw digitale assistent ook hier downloaden. (iOS volgt).

Voor meer informatie kijk je op de site van helloSkotty. Lees op het blog van Matthijs over helloSkotty. Wil je meer lezen over andere tools? Lees dan hier verder.