Dubbele verificatie voor LinkedIn instellen

18 mei 2019

Dubbele verificatie voor LinkedIn instellenJe kunt je LinkedIn account extra beveiligen met dubbele verificatie. Deze twee staps verificatie zorgt ervoor dat je account beter beschermd is tegen diefstal van persoonsgegevens en ongewenste inlogpogingen op je account.

Op LinkedIn onderhoud je contact met diverse contactpersonen, zoals je prospects en klanten, maar ook met je collega’s en voormalige studenten. Belangrijk hierbij is dat je wil dat je contacten er op kunnen vertrouwen dat ze zeker weten dat jij de persoon bent met wie ze communiceren.


Diefstal van je login gegevens en wachtwoorden is een gevaar wat altijd zal blijven. Met de groeiende populariteit van het platform LinkedIn is het voor hackers interessant om te proberen je login gegevens buit te maken. Immers zodra ze toegang hebben tot jouw profiel kunnen ze berichten sturen aan je 1e lijns contacten, en omdat deze mensen jou vertrouwen en erop vertrouwen dat jij de afzender bent, is de kans groot dat men sneller op een link klikt dan bij een onbekend persoon. Dit is wat je mijns inziens wil voorkomen.


Daarom is het verstandig om two factor authentication te activeren op je LinkedIn profiel.


Met deze dubbele beveiliging maak je het voor de hacker moeilijker om toegang te krijgen tot jouw profiel. Dubbele verificatie betekent dat je een tweede handeling uitvoert om jezelf bekend te maken. Dit kan door het opgeven van een antwoord wat alleen jij weet, of het invullen van een code die je ontvangt op een persoonlijk device, zoals een mobiele telefoon. Two factor authenticatie maakt de gevolgen van het uitlekken van wachtwoorden minder groot: deze willekeurig gegenereerde codes blijven vaak beperkt geldig.


Dubbele verificatie kan identiteitsdiefstal en onbevoegde toegang tot gevoelige informatie drastisch verminderen.


Tijdens het inloggen voer je je e-mailadres en wachtwoord in, waarna je van LinkedIn een tekst bericht op je mobiel ontvangt met een code. Deze code voer je in het tweede scherm in, waarna je toegang krijgt tot het LinkedIn platform.


LinkedIn-leden kunnen dubbele verificatie inschakelen voor hun accounts, waarna er een wachtwoord en een verificatiecode is vereist op het moment dat er een aanmeldingspoging wordt gedaan vanaf een apparaat dat wij niet herkennen. Deze code wordt per sms naar het mobiele nummer van de gebruiker gestuurd. Met andere woorden, voor iedere ongeldige of onbevoegde aanmeldingspoging is er een wachtwoord en toegang tot uw mobiele telefoon vereist.


Hoe activeer je two factor authenticatie voor LinkedIn?


  1. Klik boven aan op de LinkedIn-homepagina op het pictogram Ik. Of ga naar de instellingen via deze link.
  2. Selecteer Instellingen en privacy in het keuzemenu.
  3. Klik in het gedeelte Aanmelden en beveiliging van het tabblad Account op Wijzigen naast Dubbele verificatie.
  4. Klik op Inschakelen om de status van de dubbele verificatiefunctie te wijzigen.
  5. Nadat u de code op uw telefoon hebt ontvangen, kunt u deze invoeren in het vak op het apparaat dat u gebruikt om u aan te melden.
  6. Klik op Verifiëren.De volgende keer dat je inlogt met je e-mailadres en wachtwoord vanaf een onbekende laptop, computer of mobiel apparaat ontvang je van LinkedIn een sms bericht met een code. Deze code voer je in nadat je je e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd.Let op: je moet een mobiel telefoonnummer aan je LinkedIn-account hebben gekoppeld voordat je dubbele verificatie kunt gebruiken. Je kunt te allen tijde telefoonnummers aan je LinkedIn-account toevoegen en verwijderen.


Lees meer informatie over dubbele verificatie op LinkedIn op de site van LinkedIn.


Martijn Rijk traint en coacht sales- en accountmanagers in het realiseren van meer en nieuwe business. Hij zet hiervoor onder andere LinkedIn en Sales Navigator in. Wil jij weten wat lead generatie en social business via Linkedin voor jou kunnen betekenen? Laten we afspreken. Ik ga graag het gesprek met je aan om te zien waar de kansen liggen voor jouw sales!