Inspiratie voor gesprekken en conversaties op LinkedIn

3 oktober 2017

Inspiratie voor gesprekken en conversaties op LinkedIn



Dagelijks actief zijn met je netwerk op LinkedIn is de eerste start om optimaal gebruik te maken van je waardevolle connecties en hun kennis van zaken. Om je te helpen je netwerk te gebruiken, geven we je de volgende tips.

Verkopen is niet het doel; een deal is het resultaat van een reeks gesprekken en acties na verloop van tijd. Het belangrijkste doel is om contact te maken en oprechte gesprekken te starten. Door elke dag een nieuw contact te maken, weten na de eerste maand 30 nieuwe mensen over jou en je werkzaamheden. Mocht nu één van deze personen geïnteresseerd raken in jouw werkzaamheden of je product of dienst dan kun je binnen een jaar 12 nieuwe kansen creëren. Iedere maand één geïnteresserde. Dat zou een mooi resultaat zijn.

Om het gesprek te starten, willen we je vragen om de profielen te bekijken van personen die al interesse toonden in jouw persoonlijke profiel. Begin met het selecteren van twee contacten die nog niet met je verbonden zijn en nodig ze uit om te linken. Na de acceptatie stuur je ze een persoonlijk dank je wel voor de toevoeging aan het netwerk en start zo een gesprek.


1. Voor een goed resultaat kun je de volgende stappen volgen:

2. Bezoek "who viewed your profile/Wie heeft mijn profiel bekeken" en selecteer tweedelijns contacten


Who viewed your profile


3. Bezoek de profielen door op de naam of foto te klikken

4. klik op Connect of selecteer meer/more

5. Stuur een persoonlijke uitnodiging

6. Controleer je tekst

7. Klik op versturen

8. En nu wacht je op een reactie.

Conversation starters zijn:


  • Wat jij interessant vindt wat op het profiel van de ander staat
  • Hebben ze recent iets gedeeld waar je meer over wil weten?
  • Zijn ze geswitched van baan?
  • Welke gemeenschappelijke contacten kennen jullie beiden?
  • Is de organisatie net in het nieuws geweest?

Wanneer je inmails of berichten verstuurt via LinkedIn let dan op de volgende punten:


  • Hou het kort
  • Zorg dat het persoonlijk is
  • Maak duidelijk waarom je een bericht stuurt
  • Verkoop niets
  • Zorg voor een duidelijke titel
  • Gebruik geen uitroeptekens of smileys.

Een toelichting:

Een goede onderwerpregel bepaalt vooraf of je InMail/bericht wordt gelezen. Neem een ​​aantal persoonlijke zaken aan informatie op, zoals een onderlinge verbinding met een contactpersoon, een verwijzing door iemand of een gemeenschappelijk belang.


Relevantie:

Stel je de vraag "Waarom jij?" Kun je deze beantwoorden door iets relevants in de tekst van je bericht te vermelden?

Vermeld een specifiek evenement of artikel om aan te tonen dat je hun bedrijf kent en inzichten hebt die het waard zijn om gehoord te worden. Als je echt extra inspanningen wilt leveren, scan dan via een jaarverslag of blog gedeelte op de website op interessante informatie om te bepalen wat hun zakelijke prioriteiten zijn. Deel dit in je berichten en je zult jezelf echt onderscheiden van de mensen die standaard berichten gebruiken.


Waarde:

Hier kun je inzicht delen met je contactpersoon waardoor ze kritisch nadenken over hun problemen. Deel een link naar een casestudy, een rapport van een externe partij, een blogbericht of een artikel dat relevant is voor hun specifieke situatie en zal helpen hun kooptraject vorm te geven. Persoonlijk vind ik het gebruik van koppelingen naar eigen whitepapers of succesverhalen bij het eerste bericht persoonlijk niet prettig, omdat het kan worden ervaren als overdreven sales en zelfs als spam.


Oproep tot actie:

Sluit je inmail af met instructies voor de volgende stappen. Het kan een vraag over hun bedrijf zijn, of je kunt om een ​​vergadering of meeting vragen. Alles wat helpt om het gesprek gaande te houden.