Android app voor OBI4wan & nieuwe functionaliteiten

2 april 2015

Android app voor OBI4wan & nieuwe functionaliteiten

Vanaf nu is de OBI4wan webcare app ook beschikbaar voor Android. De app is te downloaden via de Google Play Store door te zoeken op OBI4wan.

Webcare vanaf de bank
De app biedt je de mogelijkheid om ook ’s avonds op de bank, in de trein, of tijdens een evenement in het veld aan webcare te doen. De synchronisatie tussen de app en de webapplicatie gaat volledige geautomatiseerd, je verwerkt je berichten dus gewoon zoals je gewend bent.

Android app OBI4wan bericht Android app OBI4wan posten Android app OBI4wan webcare

Ook te downloaden: OBI4wan webcare app voor IOS
De webcare app voor iPhone en iPad is al geruime tijd te downloaden in de App Store. Deze app is heeft dezelfde functionaliteiten als de Android app.

Nieuwe functionaliteiten
Het team van OBI4wan heeft een aantal dingen vernieuwd in webcare om het gebruiksgemak bij het lezen en afhandelen van berichten voor jou te verhogen.

Lijsten uitfilteren
Het is mogelijk om in een zoekopdracht berichten uit te filteren van accounts die je in de online media monitor aan een lijst hebt toegevoegd. Heb je bijvoorbeeld een lijst ‘Spamaccounts’ gemaakt met daarop Twitter accounts die in webcare voor vervuiling zorgen, dan kun je deze accounts uitfilteren door de zoekopdracht uit te breiden met NOT lijst:Spamaccounts.

Mail versturen via eigen e-mailprogramma
Je kunt vanaf nu e-mails vanuit OBI4wan ook versturen via je standaard e-mailprogramma. Als je hiervoor kiest, opent automatisch je eigen e-mail programma wanneer je in webcare een bericht wilt versturen aan bijvoorbeeld een collega. Kies onder je gebruikersnaam op ‘Algemeen’ om dit in te stellen.

Melding als reactie niet wordt geplaatst
In webcare krijg je een melding als je reactie op een bericht niet geplaatst kan worden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als iemand na het stellen van een vraag zijn account en bericht heeft verwijderd. In het overzicht onder zenden bij ‘Alle berichten’, zie je deze reacties met een rode kleur. Deze markering betekent dat je bericht niet geplaatst is op het betreffende platform.

LinkedIn reacties in webcare
We halen nu ook reacties van je gekoppelde LinkedIn pagina’s op. Een reactie wordt in webcare bij de berichtdetails getoond wanneer je op het originele bericht klikt. Als je een zoekopdracht instelt op je LinkedIn company account, bijvoorbeeld account:”Social Sales”, worden de reacties ook als nieuwe webcareberichten getoond. De accountnaam is hoofdlettergevoelig en wanneer je accountnaam uit meerdere woorden bestaat plaats dan deze woorden tussen twee quotes. Vooralsnog halen we alleen de berichten binnen, reageren is nog niet mogelijk.

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op het gebied van online media monitoring en webcare? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: