2018, wat ging je snel

20 december 2018
In een zucht was je om. Met een snelheid, totaal niet bij te houden. Hoe ouder je wordt, hoe sneller het jaar gaat.

Vroeger, als kleine jongen, ging de tijd altijd traag. Niet snel genoeg en alles duurde te lang. Dagen, weken moest ik wachten op mijn verjaardag. Jaren gingen er voorbij voordat het Sinterklaas was of Kerst. En nu, nu knipper ik met mijn ogen en het jaar is voorbij. Zo snel voorbij, zo veel gedaan, in zo weinig tijd.

Ik ben trots op de projecten die we samen met onze klanten hebben uitgevoerd en afgerond. We gaven LinkedIn trainingen waarbij iedere medewerker een all star LinkedIn profiel kreeg en verzorgden we sales trainingen waarbij we met de inzet van Sales Navigator meer kansen op new business realiseerden. Met de inzet van onze kennis werden CRM systemen geïmplementeerd om transparanter te communiceren en meer inzicht in klantprocessen te krijgen. We brachten kennis, inspiratie, nieuwe inzichten én humor. Allemaal met als doel om het succes in sales te vergroten.

Dit jaar vierde ik mijn 42e verjaardag bij Kaandorp in Rotterdam samen met mijn lieve vrouw en onze jongste. Een week voordat we op vakantie gingen. De week voor onze vakantie was druk, druk met afspraken en mooie gesprekken. Zoals iedere week voor iedere vakantie. Maar iedere week voor onze vakantie gebeurt er ook iets bijzonders. Ook deze zomer en zo ook deze week weer.

De start van de zomervakantie vierden we met goede vrienden tijdens een mooi avond bij de Limonadefabriek in Streefkerk. We genoten van een heerlijk diner met mooie gesprekken en een heerlijke, lange avond. Deze avonden zijn om te koesteren, met dierbare momenten waar we veel plezier uit halen en nog lang over napraten.

Onze vakantie ging naar Portugal. De eerste vakantie met ons gezin van vijf. De reis was fantastisch. Portugal is een mooi en bijzonder land, de mensen zijn vriendelijk en aardig. Wat ze daarnaast bijzonder maakt is dat ze open staan voor gesprek én de taal van ons als toerist spreken. Niet alleen qua gastvrijheid, maar ook letterlijk qua taal. Iedereen in Portugal wordt op school meertalig opgevoed. Dit zorgt ervoor dat de Portugezen met iedereen in contact kunnen kunnen zijn, én het ook daadwerkelijk zijn. Wat een heerlijk land is Portugal zeg!

In 2018 heb ik mijn best gedaan om meer aandacht te geven aan het woord ‘Aandacht’. Aandacht is onderdeel van het Social Sales DNA. Vanuit de werkzaamheden met Social Sales is het vertrekpunt altijd het DNA. Het DNA van jou, je werkgever of organisatie en het DNA van jouw prospect en je klant. DNA staat voor Data, Netwerk en Aandacht. Onze visie is dat je met de beschikbare data, je netwerk optimaal kunt inzetten om de juiste aandacht te geven aan wie of wat belangrijk is voor jou.

En juist die aandacht is wat ik heb gerealiseerd tijdens onze vakantie in Portugal. Er is aandacht voor elkaar, men neemt de tijd voor je. Wat zou het mooi zijn wanneer we tijd voor elkaar maken en de aandacht ook echt richten tot de mensen waarmee we in contact willen zijn.

Om die reden wil ik je de volgende video laten zien. Deze heb ik eerder gedeeld via LinkedIn. De boodschap in de video gaat over aandacht voor de ander, de onbekende ander. En dat is wat ik dit jaar wel heb leren waarderen. Wees niet bevooroordeeld, denk niet voor een ander. Sta open voor een ieder en accepteer de ander.

Ik wens je, ook namens Ilona en de kinderen, een kerst met goede en mooie gesprekken, lol en vrolijkheid toe en een goed en gezond 2019.