2017, Wat was je bijzonder.

21 december 2017

Ieder jaar is een bijzonder jaar, zo ook 2017. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op zakelijk en maatschappelijk vlak.

Op persoonlijk vlak was 2017 een jaar met hoogtepunten. We hebben genoten van elkaar en van onze vrienden. Ons gezin is uitgebreid met de geboorte van Luc Robinson Rijk. Het is een wonder om te zien hoe zo’n klein ventje zich ontwikkelt en alweer 6 weken in ons leven is. Wat een feest!

In 2017 hebben we het vijf jarig jubileum van Social Sales gevierd. We zijn trots op de sales- en accountmanagers welke we getraind hebben, zodat ze met plezier en nieuwe energie meer business realiseren. Verschillende salesteams in Nederland en internationaal zijn wegwijs gemaakt in hoe ze effectief gebruik kunnen maken van LinkedIn en Sales Navigator. Daarnaast hebben we voor verschillende klanten en opdrachtgevers analyses gedaan op basis van social media en online data om ze advies te geven over de optimale inrichting van hun communicatiestrategie. Ook hebben we klanten geholpen en getraind in webcare, social media monitoring en data analyse met de oplossing van OBI4wan.

In 2018 gaan we hier gewoon mee door. De focus voor het komende jaar ligt op trainingen in social business en coachen van sales- en accountmanagers en management op het gebied van social en new business.

Maatschappelijk gezien is 2017 niet heel anders dan 2016. Vorig jaar schreef ik al over de toon in maatschappelijke discussies en over de verdeling in wij/zij kampen. We maakten ons in 2017 bijvoorbeeld heel druk om de viering van Sinterklaas en wie zijn helpers mogen zijn. Maar ook over het nieuwe kabinet. Na 225 dagen heeft Nederland eindelijk weer een regering. Leuk zul je denken maar belangrijker is het natuurlijk dat er in dit kabinet een minister zit met smaak. Eentje met goede schoenen waarvan hij zelf al aangeeft: ‘er is geen reden om somber of saai te zijn‘. De schoenen van Minister De Jonge domineerden het nieuws en niet iedereen kon het waarderen. Je begrijpt dat ik helemaal voorstander ben van mooie schoenen en bijzondere schoenen :-D.

Laten we in 2018 nu eens kiezen om jezelf te zijn en niet te denken in wij/zij maar in samen. Laten we in onze ontmoetingen en gesprekken eens afwijken van de standaard. Vanzelfsprekend helpt de techniek hierin, maar als individu maak alleen jij het verschil. In 2018 maken we het verschil door écht persoonlijke én oprechte aandacht te schenken aan de ander. Ik begin!

Wij wensen je mooie feestdagen toe en een jaar met nieuwe herinneringen vol met speciale momenten.